De profielen die wij gebruiken in onze stalen deuren en stalen kozijnen.

Welke profielen gebruiken we?

Als je ons belt is de kans groot dat je Joyce aan de lijn krijgt. Ze vertelt me dat veel mensen vragen: ‘Welke profielen gebruiken jullie?’ Loop jij ook met deze vraag?

Achtergrond

Voordat ik antwoord geef op deze vraag probeer ik de achterliggende gedachte te begrijpen. Over het algemeen geldt: hoe slanker de stalen deuren, des te exclusiever ze zijn. De reden hiervoor is dat het moeilijker is om slanke staalprofielen te verwerken waardoor het meer tijd kost. Als jij me vraagt naar het profiel dat we gebruiken, probeer je volgens mij grip te krijgen op de vraag: ‘Hoe ziet het eruit?’ En misschien probeer je verschillende offertes met elkaar te vergelijken: deze producent gebruikt dit profiel en die een ander. Welk profiel is of oogt slanker?

Stalen binnendeuren

Voor het kader van de stalen binnendeuren gebruiken we vaak een staalprofiel van 2 cm breed aan de zichtzijde. Bij taatsdeuren kunnen we dat terugbrengen naar 1 cm breed. Een taatsdeur rust namelijk op de grond en heeft geen scharnieren aan de zijkant. Dit is exclusief de afmetingen van de frames waarmee het glas wordt vastgezet. Daar zijn verschillende keuzes voor mogelijk die in breedte variriëren van 0,8 cm tot 1,5 cm. De roedes worden gemaakt van een strip van enkele mm breed.

Stalen buitendeuren

Voor de stalen buitendeuren gebruiken we staalprofielen met een koudebrugonderbreking. We kunnen nu kiezen uit tientallen profielen. De breedte van het profiel (vanaf 1 cm zichtzijde) wordt nu bepaald door de afmetingen van de pui en de techniek die we moeten verwerken. Voor vaste panelen zonder bewegende delen kunnen we een superslank geïsoleerd profiel gebruiken. Moet er echter een meerpuntssluiting in een deur ingebouwd worden, dan hebben we daarvoor ruimte in het profiel nodig. Het slot dat we samen uitzoeken en de gekozen vakverdeling zijn dan medebepalend voor de breedte van het staalprofiel. We zoeken altijd naar de slankst mogelijke oplossing.

Dubbel glas met ongeïsoleerd profiel

Met dit profiel wordt een tussenoplossing bereikt. De rubbers in dit profiel sluiten goed af tegen wind, water en geluid. Het glas is geïsoleerd, maar het staalprofiel niet. Deze oplossing is geschikt voor bijruimtes zoals de ‘Mudroom’, maar niet voor de woonkamer. Dit profiel is net zo slank als die van de binnendeuren.

Innovatie

Regelmatig komen er nieuwe staalprofielen op de markt. Zowel bij de geïsoleerde als de ongeïsoleerde profielen wordt er veel aandacht besteed aan innovatie. De staalprofielen worden dan sterker en slanker.

Hoe moet ik vergelijken?

Dat kan alleen in de showroom en het staalatelier. We selecteren de profielen op basis van de afmetingen van een stalen pui en de techniek die je erin wil verwerken. Dit is in elke situatie anders. In de showroom kun je de verschillende opties van dichtbij bekijken. In het staalatelier kunnen we de gekozen profielen naast elkaar op de werktafel leggen. Nu heb je een reëel beeld van hoe het eindresultaat wordt.

De slankste stalen deuren van Nederland

Er staan honderden verschillende staalprofielen tot onze beschikking. Samen met jou selecteren we de mooiste en slankste voor jouw project. Laten we afspreken! We kunnen binnen acht weken leveren.

Naftali Leidelmeijer,
Exclusive Steel

Ps: Als iemand over stalen deuren praat valt altijd het woord ‘stoeltjesprofiel’. Maar wat is dat eigenlijk een stoeltjesprofiel? Waar verwijst dat ‘stoeltje’ naar? In mijn volgende blog vertel ik daarover…

← Vorige Volgende →