Afbeelding: Stalen taatsdeuren: de perfecte mix van functionaliteit en esthetiek

Stalen taatsdeuren: de perfecte mix van functionaliteit en esthetiek

Ben je op zoek naar een manier om je interieur naar een hoger niveau te tillen? Overweeg dan stalen taatsdeuren.

Wat zijn stalen taatsdeuren?

Gewone stalen deuren hebben hun scharnieren aan de zijkant van de deur en zijn gemonteerd in een slank stalen kozijn. Deze stalen deuren met paumelle scharnieren openen naar één zijde. Taatsdeuren daarentegen hebben hun draaipunten aan de boven- en onderzijde van de deur. Daarmee ‘rust’ een taatsdeur als het ware met zijn scharnier op de vloer in plaats dat hij aan zijn scharnieren aan de zijkant, ‘hangt’. Door dit scharniersysteem kan een taatsdeur naar beide zijden openen en heeft het geen kozijn nodig. Taatsdeuren worden ook wel ‘pivoterende’ deuren genoemd. Dat lijkt op het Engelse woord ‘pivot door’ en het Duitse ‘Pivottür’.

Wat zijn de voordelen van stalen taatsdeuren?

Voordeel 1: Eenvoudig te bedienen

Een taatsdeur is makkelijk te openen, zelfs als je je handen vol hebt. Je hoeft geen klink te bedienen. Je duwt eenvoudig tegen de deur - eventueel met je schouder of je achterste – en daarna valt de deur automatisch achter je dicht. Daardoor zijn taatsdeuren erg gebruiksvriendelijk voor woning of kantoor.

Voordeel 2: Openen in je looprichting

Taatsdeuren draaien om een verticale as en hebben geen kozijn. Dit betekent dat taatsdeuren naar beide zijden openen, zowel naar binnen als naar buiten. Een taatsdeur opent dus altijd in jouw looprichting. Je voelt geen enkele obstructie tijdens het passeren van de opening.

Voordeel 3: Zijn zelfsluitend

Nooit meer: “Doe die deur dicht!”. Een taatsdeur sluit namelijk automatisch nadat je er doorheen gelopen bent. Daarmee blijft het esthetische beeld dat de taatsdeuren binnen de ruimte creëren, behouden.

Voordeel 4: Hebben aan beide zijden vastzetstanden

Wat ook erg mooi is, is dat je taatsdeuren naar beide kanten open kunt zetten in een hoek van 90 graden. De stalen deuren blijven mooi in het zicht en de ruimte ziet er uitnodigend uit. Handig bij een huis vol visite!

Voordeel 5: Sluiten geruisloos

Het maakt niet uit hoe hard je een stalen taatsdeur dichtgooit, hij zal nooit een harde klap geven. In de showroom kun je voelen en luisteren hoe de verschillende deuren sluiten. Maak een vergelijking tussen het geruisloze zoeven van de taatsdeur, de nostalgische ‘klik’ van de slotkast met klink en de zachte tik van de magneetsluiting.

Voordeel 6: Mogelijk bij vloerverwarming

De moderne taatsdeuren zijn ontworpen met de vloerverwarming in gedachten. Het taatsscharnier wordt namelijk niet in de vloer ingebouwd, maar in de onderbalk van de deur. De taatsdeur rust met zijn scharnier op een bevestigingsplaatje. Deze wordt gemonteerd met schroefjes van slechts 5 mm lang. De vloerverwarming loopt hier makkelijk onderdoor. Wil je dit van dichtbij bekijken? In onze werkplaats kun je zelf een demonstratiemodel van een taatsscharnier in je handen houden en van dichtbij bestuderen.

Voordeel 7: Extreem grote afmetingen zijn mogelijk

De afmetingen zijn ongelimiteerd tot een maximum van 500 kilo per deur. We maken deuren met spectaculaire afmetingen en bereiken daarmee verbluffende visuele effecten. Neem bijvoorbeeld de entree van onze showroom. Deze heeft twee taatsdeuren van bijna 2 meter breed en ruim 3,25 meter hoog. Toch kun je ze met 1 vinger openen. Dat is even binnenkomen!

grote afmetingen stalen taatsdeuren

Hoe dragen stalen taatsdeuren bij aan een moderne en stijlvolle inrichting?

Minimalisme

De bijzondere beweging maakt van de taatsdeur een opvallend designelement die jouw inrichting verrijkt, een eyecatcher in je woning. Zonder kozijn komt de slanke belijning van de stalen taatsdeur mooi uit. Het past naadloos in de hedendaagse trend van minimalisme, waarbij interieurs worden gekenmerkt door eenvoudige lijnen, neutrale kleuren en weinig tot geen overbodige decoraties. Esthetische stalen deuren dragen bij aan een stijlvolle inrichting die rust en sereniteit uitstraalt.

Licht en Ruimte

Een van de belangrijkste manieren waarop stalen taatsdeuren bijdragen aan een stijlvolle inrichting is door het maximaliseren van natuurlijk licht en het creëren van een gevoel van ruimte. De combinatie van staal en glas laat veel licht door, wat helpt om een ruimte helderder en ruimer te laten aanvoelen. Het belang van optimale daglichttoetreding kan niet genoeg benadrukt worden. Niet alleen zorgt het voor een esthetische verbetering van je woning, maar het heeft ook positieve effecten op je concentratie, productiviteit en gezondheid. Daarnaast leidt het tot energiebesparing en verhoogt het de waarde van je woning. Wil je meer weten over de voordelen die natuurlijk licht te bieden heeft? Lees onze blog: Belang van optimale daglichttoetreding.

licht creëren in huis

Ambachtelijk vakmanschap

De fabricage van staalwerk is een prachtig ambachtelijk proces. Jij bent uniek, jouw stalen deur mag dus niet als eenheidsworst van de lopende band rollen. De ‘mannen van staal’ maken jouw project met passie voor hun vak. In elke fase proef je aandacht en ambacht. We produceren niets vooruit, alles is maatwerk. We willen dat de functionele stalen deuren altijd fraai zijn, dat het beeld klopt en dat het je ruimte mooier maakt.

Kleurrijke accenten

Zwart is tijdloos en de messing- en brons-tinten braken de afgelopen jaren door. Nu verwachten we veel van de bijzondere olijfgroene kleur waar we in een eerder blogitem over schreven. Kleurrijke accenten creëren een levendige sfeer in je interieur. De balans tussen levendige en kalmerende kleuren geven een gevoel van harmonie en geborgenheid.

kleurrijke accenten

Wat klanten vertellen over stalen taatsdeuren

Iris Sitaram: “Zo fijn dat we twee ruimtes hebben gecreëerd”. Lees het volledige interview.

Sander de Jong: “We hebben nu ruim 6 jaar een Exclusive Steel taatsdeur en nog steeds een prachtige toevoeging aan ons interieur”. Lees verder.

Marion Zandvoort: “Het gebruiksgemak is een klein feestje”. Lees meer.

Op alle fronten goed

Stalen taatsdeuren bieden een perfecte balans tussen vorm en functie, waardoor ze een ideale keuze zijn voor moderne en stijlvolle inrichtingen. Hun slanke maar krachtige constructie zorgt ervoor dat ze lang meegaan en bijdragen aan een verfijnde uitstraling. Of je nu op zoek bent naar een manier om meer natuurlijk licht binnen te laten of gewoon een opvallend designelement wilt toevoegen aan je interieur, stalen taatsdeuren bieden een veelzijdige en stijlvolle oplossing. Bijzonder prettig wonen!

Ik wil stalen taatsdeuren. Hoe moet ik het aanpakken?

  • Laat je inspireren: volg ons op Instagram voor de mooiste foto’s en video’s.
  • Lees je in: regelmatig schrijven we in onze blog over taatsdeuren.
  • Bezoek de showroom: onze showroom en ambachtelijk atelier zijn één. Heb je vragen? Schiet één van onze vakmensen aan. Ze vertellen alles vanuit hun hart.
  • Maak een afspraak: dit kan eenvoudig via onze online agenda op een moment dat je goed uitkomt. Ik maak graag tijd voor je vrij.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel

← Vorige Volgende →