Afbeelding: Inspirerende voorbeelden van stalen deuren in verschillende interieurs

Inspirerende voorbeelden van stalen deuren in verschillende interieurs

Een goed resultaat is geen toeval. In deze blog gaan we dieper in op enkele inspirerende voorbeelden van stalen deuren in verschillende interieurs. We delen casestudies van klanten die hun ruimtes hebben getransformeerd met deze veelzijdige deurstijl. Lees verder om inspiratie op te doen voor jouw volgende interieurproject met stalen deuren!

Casestudie 1: Entree met wauw-effect

Dat is even binnenkomen! Een entree met een super hoog plafond, badend in natuurlijk licht. De ruimte voelt open en uitnodigend aan. De heldere witte kleur die de muren siert, reflecteer het daglicht. Een prachtige natuurstenen vloer loopt door de ruimte en geeft context aan de stalen deuren. De combinatie van licht, ruimte en zorgvuldig gekozen decor zorgt ervoor dat iedereen die binnenkomt zich meteen welkom en op zijn gemak voelt.

Bij binnenkomst valt je oog op de slanke belijning van de inspirerende stalen deuren. We hebben in deze woning de stalen entree, de dubbele deuren naar de woning maar ook de trapleuningen en de balustrade boven de entree gemaakt.

Waar had het mis kunnen gaan?

De entree is erg hoog. Als de belijning van de vakverdeling alleen de hoogte zou benadrukken krijg je het effect van een ‘lange toren’.

De oplossing

Kijk eens naar de vakverdeling van stalen deuren en vergelijk die eens met de balustrade. Wat valt je op? Niet alle verticale lijnen lopen door, alleen de twee hoofdlijnen. Zie je welk effect dat heeft? De stalen deuren benadrukken de hoogte en de balustrade de breedte. Met die combinatie oogt de ruimte ruimer in plaats van hoger.

dubbele stalen deuren

Casestudie 2: Een inspirerende thuiswerkplek

Thuiswerken was nog nooit zo aantrekkelijk! De werkplek is ingericht met handgemaakte stalen meubels die vakmanschap en duurzaamheid uitstralen. De ruimte voelt licht en open. De vloer, wanden en het plafond zijn wit geschilderd, terwijl de eikenhouten gebinten met hun natuurlijke uitstraling warmte en huiselijkheid toevoegen. Allemaal bedacht om rust en concentratie te bevorderen.

Centraal in de werkplek staat een prachtige spreekkamertafel van staal ingelegd met hout. Het biedt voldoende ruimte voor een laptop, notitieboekjes en persoonlijke accessoires. De bijpassende banken maakt het geheel af. Het bureau heeft een stalen ladekast die gevuld is met vintage lades/bakken die samen opnieuw gepoedercoat zijn. Het stalen bureau samen met de ergonomische stoel nodigen uit tot lange, productieve werkuren.

Aan één kant van de thuiswerkplek bevindt zich een indrukwekkende stalen wand met veel glas, die een visuele connectie biedt met de keuken en de rest van het huis. Deze glazen wand zorgt ervoor dat het gevoel van openheid behouden blijft, terwijl het geluid gedempt wordt zodat je je goed kunt concentreren. Door de glazen wand kun je een oogje in het zeil houden op het gezinsleven in de keuken, waar kinderen bezig zijn met huiswerk of spel, en kun je een gesprek voeren zonder dat je de werkruimte hoeft te verlaten.

De combinatie van handgemaakte stalen meubels, veel natuurlijk licht en de verbinding met de rest van het huis zorgt voor een werkplek die niet alleen functioneel en efficiënt is, maar ook huiselijk, sfeervol en in harmonie met het dagelijkse leven van het gezin.

Waar had het mis kunnen gaan?

Stel nu dat zowel de stalen pui als de meubels zwart zouden zijn. Kun je in gedachte de meubels even met een zwarte stift kleuren? Dan zou het beeld heel onrustig zijn geweest en de stalen pui geen eyecatcher.

De oplossing

We hebben zowel de stalen pui gemaakt als de stalen meubels. Hier zie je goed dat je niet alles in de kleur Brooklyn Black hoeft te doen. De slank stalen deuren zijn zwart en de stalen frames van de meubels wit. Nu komt de stalen pui mooi naar voren en is de werkruimte met de meubels rustig.

handgemaakte stalen meubels

Casestudie 3: Dynamisch design

De entree, die ooit aanvoelde als een gesloten kluis met zware muren die alle licht en leven buitensloten, is nu getransformeerd tot een uitnodigende toegang tot het huis. De oorspronkelijke, benauwende wand is volledig verwijderd en vervangen door een prachtige transparante pui van staal en glas. Deze moderne pui bestaat niet uit de gebruikelijke symmetrische 3- of 4-vaksindeling, maar speelt met ongelijke vakken die zowel horizontaal als verticaal variëren. Ondanks de asymmetrie zijn de verhoudingen zorgvuldig afgewogen, waardoor de pui een verrassende harmonie en balans uitstraalt.

Het staal is elegant en verfijnd afgewerkt, met een diepzwarte tint die een mooi contrast vormt tegen het helder glas. Deze glazen pui laat het natuurlijke licht nu ongehinderd naar binnen stromen, waardoor de ruimte gevuld wordt met een levendige, warme gloed die het huis verwelkomt. Door de speelse vakverdeling ontstaat een uniek schaduwspel op de vloer en muren wanneer het zonlicht door de ongelijke glazen panelen valt, wat bij elke beweging van de zon gedurende de dag weer verandert en een dynamische sfeer toevoegt aan de ruimte.

De vernieuwde entree voelt nu open en verbonden aan, niet alleen met de rest van het huis maar ook met de buitenwereld. De stalen pui geeft de entree een modern, artistiek karakter dat een perfecte balans vormt tussen functionaliteit en esthetiek. De entree is nu niet langer een plek die je snel wilt passeren, maar een ruimte die uitnodigt om even stil te staan en te genieten van de ruimte, de openheid en het licht dat het huis nu omarmt.

Waar had het mis kunnen gaan?

Stel dat de stalen wand in een veel gekozen 3- of 4-vaksindeling was gemaakt, was de wand wel erg saai geworden in uitstraling. De enorme afmetingen van deze wand zouden daar ook aan bijdragen.

De oplossing

Een laag vak onder met een groot vak erboven, benadrukt de hoogte en zorgt voor transparantie. In dit ontwerp zijn de rechtopstaande vakken zijn ook niet gelijk. Dat maakt het design nog dynamischer!

stalen pui

Elk project vertelt zijn eigen unieke verhaal

Het eindresultaat wordt gevormd door een samenspel van ideeën, overwegingen en keuzes die zorgvuldig worden gemaakt tijdens het ontwerpproces. Achter elk ontwerp schuilt een diepgaand denkproces waarin rekening wordt gehouden met jouw specifieke wensen en behoeften, de mogelijkheden van de ruimte, en de esthetische en functionele doelstellingen die bereikt moeten worden. Een goed resultaat is nooit een toevallige uitkomst, maar eerder het resultaat van een doordachte aanpak, creatief inzicht en nauwgezette aandacht voor detail. Het is dit samenspel van visie en vakmanschap dat elk project tot een uniek en betekenisvol geheel maakt.

Update verbouwing showroom

Ben je benieuwd naar de vorderingen? De wanden en het plafond zijn klaar. De zwart stalen spanten bieden een sfeervol industrieel onderdak aan de nieuwe stijlkamers. We werken naar een feestelijke opening in oktober toe. Het is nog veel werk maar we krijgen er ook veel energie van! We houden je op de hoogte via onze socialmediakanalen.

update verbouwing showroom exclusive steel

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via onze online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel

← Vorige Volgende →