Afbeelding: Innovaties in stalen deurtechnologie: wat is nieuw?

Innovaties in stalen deurtechnologie: wat is nieuw?

Staal wordt al duizenden jaren gebruikt voor uiteenlopende doeleinden. Het materiaal wordt steeds opnieuw gesmolten om iets nieuws te creëren. Staal ondergaat een voortdurende ontwikkeling en het productieproces wordt geoptimaliseerd op het gebied van energieverbruik. In onze stalen ramen en deuren passen we vaak de stalen deurtechnologie van Jansen toe. Jansen systemen heeft een ongelofelijk breed gamma van honderden staalprofielen. Belangrijke thema’s binnen innovaties van stalen deuren zijn veiligheid, design en duurzaamheid.

Vooruitgang in Veiligheid

Hoe schenken we aandacht aan jouw veiligheid? Door voortdurende innovaties op het gebied van technische details. Goed sluitende stalen ramen en deuren beschermen tegen tocht, verminderen warmteverlies en houden ook onaangename geuren en geluiden buiten. Staal is ook veilig en betrouwbaarheid bij brand. De onvergelijkbare sterkte van staal ligt in zijn hoge smelttemperatuur (tussen 1250°C en 1400°C). Staal presteert daarin beter dan andere materialen zoals hout, PVC en aluminium. In combinatie met brandwerend glas bieden staalprofielen de optimale oplossing voor brandbeveiliging. Daarnaast bieden nieuwe stalen deuren en ramen hoogwaardige inbraakbeveiliging. De sleutel tot succes ligt in de robuustheid van staal. 

Veiligheid tot in het kleinste detail. 

Staal kenmerkt zich door zijn licht afgeronde randen, in tegenstelling tot aluminium, dat met scherpe randen wordt geproduceerd. Een subtiel maar doorslaggevend verschil dat staal tot een veilige keuze maakt. Zeker wanneer voorschriften met betrekking tot het risico op letsel in acht moeten worden genomen, zoals bij de bouw van een kleuterschool. Staal is het bewijs dat robuustheid niet ten koste hoeft te gaan van veiligheid. Een belangrijk detail dat een grote rol speelt bij het ontwerp van veilige en gebruiksvriendelijke gebouwen.

Vernieuwing in Design

Staal, roestvrij staal, Corten, elk oppervlak vertelt zijn eigen verhaal. Staal biedt onbeperkte ontwerp- en creatieve vrijheid. Een stalen frame vormt een harmonieus, naadloos uiterlijk, zonder storende versteksneden. De stalen constructie ziet eruit alsof deze uit één stuk is gegoten. Staal is kneedbaar. Stalen profielen zijn in bijna elke radius te buigen en bieden daarmee creatieve mogelijkheden voor ronde en afgeronde deur-, raamontwerpen. Daglicht is net zo belangrijk als de lucht die we inademen. Zonlicht maakt je vrolijk, daarom zijn we continue op zoek naar de slankst mogelijke staalprofielen. Slank stalen ramen, deuren en kozijnen zorgen voor maximaal daglicht dankzij een minimaal frame. Zo creëren we gezellige ruimtes voor werk, ontspanning, wonen en slapen en komen tegemoet aan jouw behoeften.

innovaties in stalen deurentechnologie

Motorisering, eenvoudig in gebruik

Een luxe en soepele werking kan worden bereikt door middel van motorisering. Slimme stalen deuren worden bediend door middel van bewegingsdetectoren, vingerafdrukken of drukknoppen en openen ​​automatisch. Moeilijk toegankelijke ramen worden elektronisch aangestuurd en zijn daarmee eenvoudig te bedienen als je even frisse lucht binnen wil laten komen.

Ontwikkeling in Duurzaamheid

Meer bereiken met minder materiaal. De kracht van staal maakt slanke en elegante ontwerpen mogelijk zonder in te leveren op stabiliteit. Met staal kun je goed isoleren. Bij stalen buitendeuren zorgen koudebrug-onderbrekingen en isolatieglas dat de warmte binnen blijft zonder enig verlies van elegantie. Staal kan oneindig vaak worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies. Dankzij zijn magnetische eigenschappen kan het eenvoudig uit afvalstromen worden gehaald en worden verzameld voor hergebruik. De kracht van staal zorgt ervoor dat de ramen en deuren generaties lang meegaan.

Staal als materiaal

De verbeteringen op het gebied van veiligheid, design en duurzaamheid maken staal tot een ongeëvenaard materiaal. Door de robuustheid en flexibiliteit van staal kunnen we slanke, elegante en veilige oplossingen bieden die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Met de technologieën van vandaag en morgen blijven we streven naar het perfecte evenwicht tussen functionaliteit en schoonheid.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via de online-agenda kun je eenvoudig een afspraak maken op een moment dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →