Afbeelding: Het Proces Achter Maatwerk Stalen Deuren: Van Ontwerp tot Installatie

Het Proces Achter Maatwerk Stalen Deuren: Van Ontwerp tot Installatie

Wat gaat er precies schuil achter het proces van maatwerk stalen deuren? In deze blog neem ik je mee door de verschillende stappen van inspiratie en ontwerp tot installatie.

Inspiratie: vul jezelf met goede ideeën

Social Media

De ontwerpfase begint waarschijnlijk eerder dan je beseft. Via de verschillende socialmediakanalen krijg je letterlijk honderden foto’s van mooie stalen deuren voorgeschoteld. Op dat moment maak je bewust of onbewust al een selectie van wat je wel of niet mooi vindt. Zo krijgt het ontwerp van jouw stalen deuren al op een vroeg moment vorm in je hoofd. Tip: lees het blogitem ‘Eén dag op Instagram’ en volg onze Socials.

Exclusivesteel.nl

Op onze website tonen we voorbeelden van afgeronde projecten en klantcases. Je hoeft dit natuurlijk niet één op één te kopiëren maar het helpt je wel om te zien hoe de deuren er in verschillende ruimtes uitzien. De portfolio van eerdere projecten geeft je een goed beeld van hoe het eindresultaat er bij jou uit komt te zien. Dit alles helpt je om een goed geïnformeerde beslissing te maken en ervoor te zorgen dat je een deur kiest die perfect past bij jouw wensen en behoeften.

Blog

In onze wekelijkse blog delen we onze inzichten en expertise met jou. Of het nu gaat om het toevoegen van een modern en industrieel tintje aan een ruimte, het creëren van een naadloze overgang tussen binnen en buiten, of het benadrukken van de architectonische elementen van een gebouw, we bieden je waardevolle informatie, tips en inspiratie.

De showroom: Waarom je echt langs wilt komen

‘Open keuken’- principe

Het eindresultaat is niet alleen wat je ziet maar ook het verhaal erachter: hoe het gemaakt is, wie dat doet en met welke materialen. In een restaurant zorgt de open keuken ervoor dat je kunt zien welke chef-kok jouw gerecht maakt, hoe hij dat doet en welke ingrediënten hij gebruikt. Dat principe hebben we doorgevoerd: vanuit onze showroom kun je in het staalatelier kijken en zelfs rondlopen in onze ‘open keuken’. Als je de vakmensen die jouw deuren maken hebt ontmoet, krijg je meer vertrouwen in het eindresultaat. Je waardering groeit voor het vakmanschap dat waarde toevoegt.

Luisteren en voelen

Natuurlijk wil je even voelen en luisteren hoe de verschillende deuren sluiten. Dat kan alleen als je écht bij ons in de showroom bent. Maak een vergelijking tussen het geruisloze zoeven van een taatsdeur, de nostalgische klik van de slotkast met klink en de zachte tik van de magneetsluiting. Dit maakt een groot verschil in het dagelijkse gebruik. Hoe voelt een schuifdeur in Barn-uitvoering (met wielen in het zicht) en wat is het verschil met soft-close? In de showroom kun je de deuren uitgebreid proberen. Je ervaart dan meteen hoeveel de deuren het omgevingsgeluid dempen.

Achter elk ontwerp zit een verhaal

Een stalen deur ontwerp dat past bij jouw huis

Nu je bruist van de ideeën is het belangrijk dat we je coachen naar het mooiste eindresultaat. Jij hebt je unieke behoeften en wensen voor jouw stalen deuren. Samen bespreken we de specifieke eisen. Wil je dat de ruimte breder lijkt? Of juist hoger? Is het een doorzonwoning of een villa? Is het interieur klassiek, modern of landelijk? Wat vind je mooi? Allemaal aspecten die meespelen bij het uiteindelijke ontwerp van de stalen deuren. Wat een fijn gevoel dat een professioneel oog met je meekijkt! Bij jou op locatie kijken we wat mogelijk is en maken we een ontwerp dat past bij jouw woning. 

Sfeertekening

We meten de opening waar de deuren komen zorgvuldig in en fotograferen de ruimte. Vervolgens maken we op de ontwerpafdeling wat artist-impressions - mooie handgemaakte pentekeningen - zodat je goed kunt zien hoe het uiteindelijk gaat worden. In elke fase proef je aandacht en ambacht. Een mooi resultaat is geen toeval!

sfeertekening stalen deuren

Productie van Stalen Deuren

De fabricage van staalwerk is een prachtig ambachtelijk proces.

De productie van stalen deuren op maat is een nauwkeurig en technisch proces dat vakmanschap en precisie vereist. We produceren niets vooruit; alles wat we hier doen, is maatwerk. Ben je wel eens bij ons in het staalatelier geweest? We betrekken jou graag bij het project door je een kijkje te laten nemen in de werkplaats. Als jij ziet dat jouw stalen ramen of deuren met liefde en aandacht worden gemaakt, geeft dat extra veel voldoening.

Elk item wordt zorgvuldig met de hand gemaakt.

Nadat alles is ingemeten, tot in detail is uitgedacht en doorgesproken met onze vakmensen, gaan zij in de werkplaats aan de slag. Afhankelijk van wat we gaan maken, verzamelt de vakman de juiste materialen. Al snel ontstaat er iets moois op de werkbank. Slijpen, lassen, boren, verouderen, schuren en polijsten: elk item wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd.

handgemaakte stalen deuren

Afwerking: jarenlang beschermd

Jouw stalen ramen en deuren worden zorgvuldig beschermd door ze te poedercoaten. Dit kan in elke RAL kleur, alles is mogelijk. De standaard ‘Brooklyn Black’ afwerking is mat antraciet/zwart. Een poedercoat met fijn structuur oogt wat matter en chiquer dan de hoogglans uitvoering. Bovendien zie je daar eventuele vingerafdrukken minder op. Stalen buitendeuren, ramen en kozijnen worden van tevoren voorzien van een vloeibaar laagje zink. Na deze behandeling kun je jarenlang onbezorgd genieten van je stalen deuren.

Tips van de vakman

In onze wekelijks blog laten we regelmatig onze vakmannen aan het woord.

Cees vertelt waar je op moet letten als je stalen deuren wilt: “De roedeverdeling is belangrijk, de verhoudingen en de details”. 

Sven komt op de mooiste plekken: “Wat ik zie is dat de kleur zo belangrijk is”. Hij vervolgt: “De mooie details maken wij en ook de fijne afwerking, maar de kleur is net zo bepalend”. Zelf vindt hij het mooi als de deuren er ‘uitspringen’, dat het echte eyecatchers zijn.

Yoeri houdt van bijzondere opdrachten. Zijn tip: “laat maatwerk, maatwerk zijn”. Hij vervolgt: “Er zijn zoveel mogelijkheden, niets is standaard”. 

Installatie van Stalen Deuren

De laatste stap in het proces is de stalen deur installatie. Dit is een kritieke fase waarin precisie en zorgvuldigheid vereist zijn om ervoor te zorgen dat de deur perfect functioneert en er fantastisch uitziet.

Klanten over de installatie van stalen deuren

Iris: “We keken enorm uit naar de dag dat de deuren werden geleverd. Ze kwamen met twee man sterk en hadden alles netjes afgedekt. Ik vond het bijzonder om te zien hoe het glas terplekke tussen de twee stalen frames werd bevestigd. Echt een stukje vakmanschap!”

Over de montage maakte Henk zich geen zorgen: “Deze verliep vooral heel rustig, de monteurs waren heel gefocust. Leuk om stap voor stap te zien hoe de schuifwand werd gemonteerd.” 

Hanneke vertelt enthousiast over de dag waar ze naar uitkeek: “Op de dag van de montage hebben ze eerst de omlijsting aangebracht, toen de deur erin gehangen en toen werd het glas in lood raam naar binnen gedragen. Dit bleek nogal zwaar te zijn. Even samen kijken hoe het precies in de deur paste, welke kant voor moest en welke kant boven en toen werd het op de ruit geplakt, andere ruit ervoor. En klaar. Ik vond het prachtig. Met licht erachter weer heel anders dan zonder licht, maar allemaal even mooi. Ook de andere deur, met melkglas past er mooi bij.”

Een boeiende reis

Het proces van het maken van maatwerk stalen deuren, van ontwerp tot installatie, is een boeiende reis die vakmanschap, precisie en aandacht voor detail vereist. Elke stap, van het initiële ontwerp en de materiaalkeuze tot de productie en uiteindelijke installatie, draagt bij aan het creëren van een uniek en functioneel stuk dat zowel esthetisch aantrekkelijk als duurzaam is.

Enthousiast?

Laten we afspreken! Ik maak graag tijd voor je vrij. Via onze online agenda maak je eenvoudig een afspraak op een moment dat je goed uitkomt.

Naftali Leidelmeijer, Exclusive Steel B.V.

← Vorige Volgende →